Beleef & beweegtuinen

Zorgtuinen, beleeftuinen of beweegtuinen. Wij gaan een stap verder en noemen ze BuitenFit® tuinen. Dit zijn tuinen rondom de zorgcentra waar bewoners lekker kunnen bewegen in de buitenlucht. En genieten van al het moois dat de natuur biedt.
Onze BuitenFit® tuinen hebben positivieve effect op het sociaal, lichamelijk en geestelijk functioneren van bewoners van zorginstellingen.

Beleven van geuren, kleuren en smaken


Alle zintuigen komen in een beleef- en beweegtuin in actie en roept  herkenningen en herinneringen op. Kruiden in de tuin doet ruiken. De kleurige beplanting is een lust voor het oog en trekt vogels en vlinders aan. Kweekbakken voor groente en fruit prikkelt de tast en smaak. De zintuigelijke beleving staat op de voorgrond en doorbreekt het dagelijkse patroon. De geuren en kleuren laten bewoners hun pijntjes en beperkingen even vergeten.

Meer informatie over zorgtuinen?

BuitenZin ontwerpt een BuitenFit® tuin op basis van uw wensen en die van de bewoners. We zetten het ontwerp om in technische tekeningen en omschrijvingen voor ons netwerk aan hoveniers, installateurs en aannemers.  Wilt u meer weten over de beweeg- en beleefelementen van een zorgtuin? En welk effecten deze hebben op uw bewoners? Wij komen graag langs voor een vrijblijvend gesprek. Bel met Michael Wolbers voor een afspraak. Bel 06-46217377 of vul onderstaand contactformulier in.