Tuinontwerp

Tuinontwerp

Hoe verloopt het proces?

Kennismaking

Als vertrekpunt komen we vrijblijvend op gesprek, zodat we al jou wensen kunnen doorspreken. Vanuit dit gesprek maken wij een offerte op maat.

Voorlopig ontwerp

Het vervolg is een presentatie van het voorlopige ontwerp op basis van de kennismaking. Jouw wensen worden zo goed mogelijk vertaald.

Definitief ontwerp

Het voorlopige ontwerp passen wij aan en dan gaan we over tot het definitief ontwerp. De materialen worden uitgedacht en de puntjes op de i gezet.

Puntjes op de 'i'

We denken met je mee over beplanting, verlichting en nog veel meer! Uiteraard zijn alle materialen duurzaam en van goede kwaliteit. Wil je materialen hergebruiken? Graag! Lastig om een indruk te krijgen van de tuinproducten? We kunnen bij bestaande projecten of bij leveranciers in de praktijk het laten zien. Zo kun je goed bekijken hoe de gekozen materialen uitkomen.

Begeleiding

Vind je het lastig zelf de regie te voeren van de aan te leggen tuin? Ik kan jullie daarbij helpen. BuitenZin vraagt offertes aan, zorgt voor prijsvergelijkingen en beheert planningen. We zijn eerste aanspreekpunt voor hovenier en aannemer en bewaken de details en de kwaliteit. U heeft er geen omkijken naar en het resultaat is precies zoals wij het aan de tekentafel bedacht hebben!

Tuinontwerp

Een stadstuin, villatuin met zwembad, bedrijfstuin of dakterras? Buitenzin ontwerpt en realiseert de buitenruimte die bij jou past.

Jouw wensen vormen de basis voor de groenbeleving die jij wilt beleven. Deze wensen worden in een eerste gesprek doorgesproken en vertaald naar een offerte om jouw tuinontwerp te mogen maken. Tijdens het gesprek wordt de werkwijze van Buitenzin bijzonder buitenleven doorgenomen en welke stappen we daarin samen gaan nemen. Buitenzin kan u volledig ontzorgen en adviseren tot het opleveren van je tuin. 

De kennismaking is uiteraard vrijblijvend. 

20131210_Buitenzin_091

Voorlopig ontwerp

Het voorlopige ontwerp is een eerste presentatie in 2D op basis van de kennismaking. In het voorlopige ontwerp zijn de wensen en eisen zo goed mogelijk vertaald en vormgegeven. Hierin kun je zien hoe je toekomstige buiten leven tuin eruit komt te zien. Als er wensen niet volledig of op de juiste manier zijn verwerkt kunnen we dat aanpassen. Of daar is bewust voor gekozen en dat kunnen we dan ook onderbouwen. 

Het voorlopige ontwerp laten we na de presentatie achter, zodat je rustig de tijd kan nemen om de juiste terugkoppeling te geven.

 

Definitief ontwerp

Het voorlopige ontwerp passen we indien nodig voor je aan en dan gaan we over tot naar het definitief ontwerp. In het definitieve ontwerp gaan we verder kijken naar de keuze van materialen, de verlichting en de beplanting, die in de tuin moet komen. Dit wordt dan vastgelegd in materialisatie lijst, een verlichtingsplan en beplantingsplan. 

Als daarin de keuzes zijn gemaakt is het ontwerp definitief en kunnen we dan overgaan tot de offertevorming. Omdat dit vaak lastig is, en veel tijd kost om alles uit te zoeken regelt Buitenzin dit graag voor je.

Omdat Buitenzin veel ervaring heeft in offertevorming vragen we graag een offerte voor de realisatie van je droomtuin aan.

Bij een passende offerte is het mogelijk de realisatie volledig uit handen te geven of daarin een combinaties op maat te maken waarin je ook zelf mee kan helpen. 

Buitenzin kan elke uitdaging aan en helpt je graag jouw bijzonder buitenleven tuin te realiseren.

Buitenzin-ootmarsum

Beplantingsplan

Genieten van bomen, planten en bloemen in elk jaargetijde? Onderhoudsintensief of juist onderhoudsarme tuin? Beleving van vlinders, vogels en bijen? En privacy door een functionele wolkenhaag of een groene erfafscheiding?

Samen maken we daarin de juiste keuzes en leggen we dat vast in een plan die door de uitvoerende partij gebruikt kan worden. In het plan worden de aantallen per m2, verschillende soorten in maten en hoogtes genoteerd. Dan weet je zeker dat de groenbeleving in jullie tuin optimaal is.  

In het beplantingsplan kunnen we ook een onderhoudsplan opnemen voor jullie tuin. Daarin wordt vastgelegd wat en hoe, in welke periode gesnoeid en bemest moet worden. Dit kun je dan zelf uitvoeren of door een hoveniersbedrijf laten doen.  

Verlichtingsplan

Wil je het liefst het accent leggen op het zwembad of op het huis? Toch liever op de mooie prairiebeplanting in de borders? Of juist samen met gedempte verlichting tot de late uurtjes buiten kunnen blijven zitten onder een genot van een glas wijn?

Buitenzin zorgt voor het verlichtingsplan op maat wat bij jullie tuin en huis past.

Functionele verlichting kan ook belangrijk zijn in jouw buitenruimte. Zo kun je ervoor kiezen om bijvoorbeeld de oprit, looppaden of de traptreden extra te verlichten.

Door het toepassen van de juiste verlichting op de juiste plaats in de tuin ervaar je de sfeer en functionaliteit die jij wilt. 

Een verlichtingsplan op maat is essentieel voor iedere tuin.

BuitenZin--2806
BuitenZin- 4828-WEB

Materiaalkeuze

De materialen die in jouw tuinontwerp worden toegepast zijn duurzaam en van goede kwaliteit. In overleg met jou worden de soorten, maten en kleuren bepaald.
Ook het hergebruiken van materialen behoort tot de mogelijkheden. Het kiezen van de juiste materialen tov van het huis, veranda, en tuinmeubilair is een kunst op zich en Buitenzin ondersteunt je daar graag bij. Welke steen of tegel past nu het beste bij het huis. Welke voeg kunnen we het beste toepassen. Zijn de tegels of vlonder kleurvast of worden ze snel glad en groen? Wat heeft veel of weinig onderhoud nodig? Buitenzin helpt je daarbij!

Om een goede indruk te krijgen van de tuinmaterialen kunnen we samen bij bestaande projecten of bij leveranciers in de showroom gaan kijken.

Zo kun je perfect zien hoe de gekozen materialen uitkomen en wat na een aantal jaren nog de uitstraling van het product is.